Project Description

The Weather Channel

The assignment

The Weather Channel has called Atlanta home ever since its very first day in business in 1980. Occupying its current location since 1996, the household brand has kept pace through the years with the scientific and technological changes that impact both business and workplace.

When they engaged Leapley to modernize two floors of their headquarters on Interstate North Parkway, it was the beginning of a great relationship. Together, we have tackled numerous renovation projects necessary to meet ever-changing demands on their studios and offices.

With 24/7 broadcast schedules that could not be interrupted, The Weather Channel needed a construction team with experience in complex shift planning and phasing. Highly technical electrical and lighting requirements required special expertise and heavy coordination with in-house set designers and lighting engineers.

This restack project involved an occupied renovation of its large broadcast floor and a full demolition and buildout of one large floor of office space.

The curve ball
Curve balls were a daily occurrence, due to the nature of the business and facility. The Leapley team made myriad adjustments to scope and work flow direction, all while under extremely tight deadlines.

The biggest challenge
To renovate the broadcast floor without interrupting the round-the-clock operations, we divided it into numerous sub-phases. This involved coordinating with subcontractors and vendors to work several different shifts throughout the day.

Highlights

  • The floor of the renovated broadcast space is a raised access system that allows for flexibility and movement of electrical services.
  • The 8th floor office space is open and light. Contemporary colors and materials make for an upbeat environment where the production staff can have fun and tap in to their creativity.
  • The elevator lobby is appointed with an Arktura ceiling feature, updated wall panels, hardwood floors and glass entry doors.
  • Glass fronts on exterior conference and touch down rooms allow natural light into the open workstation area.
  • Renovated restrooms feature touch-less fixtures.

Project Type:
Corporate Interior

Size:
29,062; Two floors

Location:
Atlanta, GA

Real Estate:
Occupied office space

Style:
Contemporary

Architect/Designer:
Perkins + Will